0 In Skønhed

BeautyTip: Color Correction

Hvis du vil dække en bums eller skjule mørke rander under øjenene, er det ganske naturligt at søge hen mod en concealer, men tænker du over hvilken undertone din concealer har? Har den en grøn eller rød undertoner, og hvad betyder det for din makeup? Jeg vil her introducere jer til begrebet: color correction.

I kender måske farvecirklen? Hvis ikke, så kan i se et billede af den nerderst i dette indlæg. Farvecirklen er nemlig rigtig nyttig, når man skal arbejde med color correction. Det forholder sig nemlig sådan, at kontrastfarver er et nøgleredskab i makeuppens verden.

To farver er konstraster til hinanden når de står lige overfor hinanden i farvecirkelen, og er dermed hinandens modsætninger. Sådan forholder det sig f.eks. med farverne rød og grøn.

Hvis du ønsker at dække noget rødt, skal du komme grøn farve oven på det røde.
Hvis du ønsker at fremhæve noget rødt, skal du komme grøn farve ved siden af.

Sådan gælder det også for f.eks. blå og orange.

CC (1)

Her er to billeder fra igår. På billedet til venstre er jeg lige kommet ud af badet, og på billedet til højre er jeg i fuld glam. Som i kan se på billedet til venstre har jeg en del rødme i huden og desuden nogle røde plamager, som er “ar” fra mine urenheder. For at dække denne rødme og disse “ar”, påfører jeg en concealer med en grøn undertone oven på rødmen. Herefter påfører jeg min ansigtsmakeup som normalt, bestående af: foundation, normal concealer og transparent pudder.

Hvis jeg ønsker at fremhæve mine blå øjne, kan jeg gøre det med en øjenskygge der er orange, eller har en orange undetone.

DSC_1224 M·A·C STUDIO CONCEAL AND CORRECT PALETTE / LIGHT 

Det er denne concealer-palette jeg bruger når jeg color correcter. Som i kan se er den mest brugte concealer den lyse i venstre hjørne, som har en grøn undertone. Det er denne jeg bruger til at dække rødmen i min hud.

cirkelmbenvnelser2_srcset-large

Her ser i farvecirklen. Kontrastfarverne er overfor hinanden i cirklen. Husk: hvis du vil dække noget skal kontrastfarven oven på, og hvis vil fremhæve noget skal kontrastfarven ved siden af.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply