0 In Andet

Og så kom Eddie

Som i jo efterhånden ved, fik min kæreste og jeg en hund, denne sommer. Han hedder Eddie, er en pomeranian og er nu 5 måneder gammel. At få hund har bragt en masse glæde og kærlighed ind i vores liv – og jeg elsker bare den lille fyr! Men når det er sagt, så er alt ikke bare fryd og gammen: at have en hvalp er hårdt arbejde og man skal gide sin hund 100 procent, ellers så skal man ikke anskaffe sig en! Her er et par tanker og overvejelser, jeg synes er vigtige man tager højde for, inden man anskaffer sig en lille pelsven.

Eddie1

  • Har du prøvet at have hund før? Det havde hverken min kæreste eller jeg, men vi havde prøvet at passe hund i længere tid af gangen og det er jeg rigtig glad for – vi havde nemlig fået en smagsprøve på, hvad det vil sige at have en hverdag med en hund. Så hvis du går og drømmer om en hund, så lån lige en først 😛
  • Bor du i lejlighed? Og hvad etage bor du på? Min kæreste og jeg bor på 3 sal. og med en lille hund, der ikke kan holde sig så længe af gangen, fordi han er hvalp, skal  man op og ned af trapperne, et par gange – vi lufter Eddie 4 gange om dagen, ofte 2 gange hver. Jeg elsker at gå tur med ham og få noget frisk luft, så for mig er det ikke noget problem – men det er virkelig noget man skal være klar over. Og selvom vi lufter ham 4 gange, sker det stadig at han tisser inden for.
  • Er du alene om projektet? Jeg ville aldrig have anskaffet mig en hund hvis jeg var alene. For mig er det super fedt at min kæreste og jeg kan deles om luftning, pasning  og opdragelse.
  • Gider du at træne? De første 14 dage er benhårde – der er meget træning i at lære det lille pus ikke at bide i alt, at blive renlig og være alene hjemme (og nej, det lærte han ikke på 14 dage, men starten er hård.) Og træningen kommer til at forsætte – vi har netop afsluttet et hvalpe-trænings-kursus med Eddie og skal starte på et forsætterhold i midten af Oktober. Det giver en super god kontakt mellem hund og ejer og jeg tror det vil gavne os i mange år frem, at vi har lagt en masse arbejde i at opdrage ham.
  • Hvilke pasningsmuligheder har du? Hvem vil kunne træde til og passe din hund, hvis du skal til fest hele natten eller har en ekstra lang arbejdsdag? Min lillsøster er så sød til at passe Eddie og han er også stor fan af sin moster – hun er hans yndlingsgæst. Jeg er så taknemmelig for at hun gider at træde til, når Eddie skal være alene hjemme i mange timer.
  • Valg af race! Læs grundigt om racen først – f.eks. om temperament og pelspleje. Pomeranian er en klog, men bestemt lille hund, som gør. Eddie prøver mange grænser af ved os, men det var vi indstillede på – hvis jeg ikke havde vidst det, havde jeg nok fået et chok 😛 Og så er der en del pelspleje hos en Pomeranian.

Eddie2

Jeg håber i kan bruge rådene/overvejelserne. Der er ingen tvivl om, at jeg er uendeligt glad for min lille uldtot; han får mig til at smile hver eneste dag!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply